14,30 

4 w magazynie

SKU: 5908277701338 Kategorie: ,

Opis

Osłonka poliamidowa służy do przygotowywania domowych wyrobów garmażeryjnych i wędliniarskich.

Pozwala na samodzielne wykonanie parzonych wędlin takich jak salceson, pasztetowa, szynka, metka, mielonka, mortadela, kaszanka. Nadaje się do przygotowania potraw metodą sous vide.

Sposób użycia:

Przed użyciem moczyć w wodzie o temperaturze max. 40°C przez około 15 minut. Podczas moczenia cała osłonka powinna być zanurzona w wodzie. Ściśle wypełnioną osłonkę należy zawiązać, a następnie poddać obróbce odpowiedniej dla danego rodzaju wędliny.

Maksymalna temperatura w procesie parzenia wynosi 100°C. Po obróbce termicznej chłodzić powietrzem, nie stosować szokowego natrysku zimną wodą.

Osłonki przechowywać w czystym, suchym i przewiewnym miejscu w temperaturze do 25°C.

Posiada atest PZH.

Wytrzymałość termiczna: 100°C

Opakowanie jednostkowe zawiera 8 mb ± 5%

Średnica: 73 mm

Wyprodukowane w UE.

Reviews

Ten produkt nie ma jeszcze opinii.

Jedynie osoby, które zakupiły ten produkt mogą pozostawić opinię.

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Porównaj