2,60 

Brak w magazynie

SKU: 5904816014242 Kategorie: ,

Opis

Pirosiarczyn potasu to środek stosowany powszechnie w przemyśle winiarskim oraz piwowarskim. Zapobiega on rozwojowi niekorzystnej mikloflory w moszczach poddawanych fermentacji. Pirosiarczyn potasu zabezpiecza nastawy winiarskie przed zakażeniem i eliminuje obecność tzw. drożdży dzikich.

Stosowany do gotowych win, zatrzymuje fermentację, stabilizuje barwę oraz klarowność.

Pirosiarczyn potasu to również doskonały środek odkażający, służący do płukania sprzętu winiarskiego, piwowarskiego czy gorzelniczego. Wybierając ten produkt otrzymasz opakowanie 10 g, które wystarczy do stabilizacji np. 100 L moszczu lub wina, bądź do przygotowania 2 L wody w celu płukania sprzętu.

Reviews

Ten produkt nie ma jeszcze opinii.

Jedynie osoby, które zakupiły ten produkt mogą pozostawić opinię.

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Porównaj