3,60 

11 w magazynie

SKU: 5904816917314 Kategorie: ,

Opis

Uniwersalny środek do obniżenia kasowości moszczów ( win ) owocowych i gronowych.

PORCJA 15g NA 10-20l MOSZCZU

Składniki: węglan wapnia CaCO3 (E170)

Sposób użycia:
Węglan wapnia rozpuścić w 100 ml wody, dodać do moszczu ( wina ), dokładnie wymieszać. Po dobie moszcz zlać znad utworzonego osadu.
Nie należy przekraczać dawki 15g na 10l moszczu

Dodatek 6-7g do 10l moszczu spowoduje obniżenie jego kwasowości o 1g/l.

Produkt tylko do enologii, nie do bezpośredniego spożycia

Reviews

Ten produkt nie ma jeszcze opinii.

Jedynie osoby, które zakupiły ten produkt mogą pozostawić opinię.

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Porównaj